Κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο μας λαμβάνεται πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό του ασθενούς και πραγματοποιείται πλήρης κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος της στοματικής κοιλότητας, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακές συσκευές. Σε απαιτητικά περιστατικά, ακολουθεί ενδοστοματική και εξωστοματική φωταγράφιση καθώς και λήψη αποτυπωμάτων για την κατασκευή διαγνωστικών εκμαγείων.

Το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείες καθώς και το κόστος της θεραπείας, παρουσιάζονται με κάθε λεπτομέρεια στον ασθενή και προγραμματίζεται η θεραπεία σε στενή συνεργασία με ομάδα ειδικών.

Γενική Οδοντιατρική

Στο ιατρείο μας καλύπτονται όλες οι ανάγκες γενικής οδοντιατρικής όπως επείγοντα περιστατικά, προληπτικός έλεγχος, καθαρισμός δοντιών, εμφράξεις, εξαγωγές, ενδοδοντικές θεραπείες, νάρθηκες βρυγμού κ.α.

Προσθετική / Αισθητική Οδοντιατρική

Η προσθετική, σε συνδυασμό με την αισθητική οδοντιατρική, μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουμε λειτουργικά και αισθητικά τον οδοντικό φραγμό αντικαθιστώντας ελλείποντα δόντια, διορθώνοντας συγκλεισιακά προβλήματα, και βελτιώνοντας την αισθητική των δοντιών.

Ασθενείς με ολική ή μερική νωδότητα (απώλεια δοντιών), αποτριβές, διαβρώσεις, αραιοδοντία, ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό ή αισθητικό οδοντικό πρόβλημα, μπορούν να αποκτήσουν ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο όπως το έχει φανταστεί ο καθένας.

Στο άρτια εξοπλισμένο ιατρείο μας, παρέχονται όλες οι σύγχρονες θεραπείες Προσθετικής Οδοντιατρικής (συντηρητικές ή μη), χρησιμοποιώντας ανώδυνες τεχνικές και υλικά νέας τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής.

Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών είναι πλέον μια ευρέως γνωστή μέθοδος, αλλά όχι πάντα ασφαλής για τον ασθενή. Απαιτείται σύχρονος εξοπλισμός, εξειδικευμένη τεχνική, και χρήση πιστοποιημένων υλικών απολύτως ασφαλή για την δομή των δοντιών και των ιστών. Μία (1) ώρα στο χώρο μας αρκεί για να αποκτήσετε ένα λαμπερό χαμόγελο. 

Οδοντικά Εμφυτεύματα

´Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης οδοντιατρικής είναι η αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν με οδοντικά εμφυτεύματα. Τα εμφυτεύματα αποτελούν θεραπεία επιλογής σε περιστατικά ολικής ή μερικής νωδότητας εξασφαλίζοντας ποιότητα ζωής για τον ασθενή με την αποφυγή κινητών οδοντοστοιχιών. Απόλυτη ένδειξη για θεραπεία με οδοντικά εμφύτευματα αποτελεί επίσης και η απώλεια ενός δοντιού σε οποιαδήποτε θέση στον οδοντικό φραγμό, καθώς εξασφαλίζεται η διατήρηση της ακεραιότητας των διπλανών δοντιών.

Η θεραπεία με οδοντικά εμφύτευματα απαιτεί σωστή επιλογή υλικών από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, τόσο στο χειρουργικό όσο και στο προσθετικό στάδιο, προκειμένου να αποτελέσει για τον ασθενή μια ανώδυνη και επιτυχημένη διαδικασία.

Χειρουργική Στόματος

Σε συνεργασία με ειδικό γναθοχειρουργό και τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα αντισηψίας, στο ιατρείο μας πραγματοποιείται ένα ευρύ φάσμα ενδοστοματικών χειρουργικών επεμβάσεων. Εξαγωγή έγκλειστων ή ημιέγκλειστων δοντιών, αφαίρεση κυστών και μικρών καλοήθων όγκων, εκτομή χαλινού, ουλεκτομή, ουλοπλαστική είναι ενδεικτικά κάποιες από αυτές. Επίσης με χρήση ειδικών μοσχευμάτων, πραγματοποιούνται όλες οι αναπλαστικές τεχνικές των γνάθων, όπως είναι και η ανύψωση ιγμορίων.

Θεραπείες Laser

Η χρήση laser στην οδοντιατρική κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην καθημερινή πράξη, καθώς αποτελεί μια πολύ καλή και ασφαλή εναλλακτική της κλασικής χειρουργικής μεθόδου. Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται τα ελάχιστα μετεγχειρητικά συμπτώματα και η γρήγορη επούλωση. Το οδοντιατρικό laser βρίσκει εφαρμογή σε θεραπεία περιοδοντίτιδας, εκτομή χαλινού, επιμήκυνση μύλης, αισθητική χάραξη περιγράμματος ούλων, πτυχώσεις βλεννογόνων, τραυματικά ινώματα, κ.α.

Περιοδοντολογία

Η θεραπεία των παθήσεων των ιστών που περιβάλλουν το δόντι (ούλα και οστό), καθώς και ο τακτικός επανέλεγχος είναι μείζονος σημασίας στην οδοντιατρική πράξη τόσο για την υγεία της στοματικής κοιλότητας, όσο και για την γενικότερη υγεία του σώματος. Οι ασθενείς με ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, αφού ολοκληρώσουν τη θεραπεία με χρήση υπερήχων και οδοντιατρικού laser, ακολουθούν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στοματικής υγιεινής και συχνών επανέλεγχων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της υγεία των περιοδοντικών ιστών.

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντική θεραπεία ή αλλιώς απονεύρωση αφορά όλες τις παθήσεις στον πόλφο του δοντιού. Στο ιατρείο μας όλες οι απονευρώσεις γίνονται από συνεργάτη εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο πεδίο με χρήση μικροσκοπίου, έχοντας στη διάθεσή τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που παρέχει σαφή εικόνα της ρίζας του δοντιού και ακρίβεια στην εργασία.

Παιδοδοντία

Στα πλαίσια της προληπτικής οδοντιατρικής παρακολουθούμε την υγεία της στοματικής κοιλότητας των παιδιών και των εφήβων. Πραγματοποιείται κλινικός έλεγχος, ακτινογραφικός έλεγχος (όπου απαιτείται), καθαρισμός των δοντιών, φθορίωση, προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών για την αποφυγή τερηδονισμού των μασητικών επιφανειών των οπίσθιων δοντιών (sealants). Παράλληλα αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν στο νεογιλό ή το μεικτό φραγμό των παιδιών.

Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική θεραπεία πλέον δεν αφορά μόνο τα παιδιά. Πολλοί ενήλικες, ειδικά μετά την εμφάνιση καινοτόμων μεθόδων όπως το invisalign, είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για ορθοδοντική θεραπεία είτε για αισθητικούς είτε για λειτουργικούς λόγους.

Ειδικός ορθοδοντικός στο χώρο του ιατρείου μας, παρακολουθεί παιδιά και ενήλικες με ορθοδοντικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας σύχγρονες τεχνικές ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. 

Ψηφιακή Ενδοστοματική Ακτινογραφία

Για τη σωστή διάγνωση και κατ' επέκταση τη σωστή θεραπεία, πολλές φορές απαιτείται ενδοστοματικός ακτινογραφικός έλεγχος.

Γίνεται στο χώρο του ιατρείου, με ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες υψηλής ευκρίνειας, που εμφανίζονται απευθείας στον υπολογιστή. Εξασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια τόσο του χρήστη όσο και των ασθενών, χάρη στο μειωμένο χρόνο έκθεσης και στη μειωμένη δόση ακτινοβολίας που απαιτείται.

Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία

Με την πανοραμική ακτινογραφία μπορούμε να έχουμε μια γενική εικόνα και των δύο γνάθων μαζί. Βοηθά στη διάγνωση των νόσων που προσβάλλουν κυρίως τα δόντια και τα οστά των γνάθων, καθώς και στην πρόληψη πολλών δυσάρεστων καταστάσεων στις γνάθους και στην στοματική κοιλότητα.

Γίνεται στο χώρο του ιατρείου, ψηφιακά, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια των ασθενών.